BAHAN2NYA;-
4 ekor ikan kembung
daun sup dan daun bawang
2 ikat mee laksa
rm1 udang putih
50sen kacang panjang
5 batang lobak asin
1 senduk cili kisar
air asam jawa,gula
garam serta serbuk perasa secukupnya
CARA2NYA;-
ikan kembung dipotong kecil2 kemudian masak spt sup biasa..ketepikan.
kacang panjang,lobak merah dipotong kecil..kemudian tumiskan bersama udang.
masukkan garam secukupnya.ketepikan.
tumiskan cili kisar hingga pecah minyak.masukkan garam,perasa,gula serta sedikit air asam jawa..jadikan seperti pes..
mee laksa dicelur hingga masak..toskan.
CARA MAKANNYA;-
masukkan mee laksa ke dalam pinggan.kemudian letakkan bahan udang.masukkan sup ikan tadi..letakkan pes cili..sedia utk dimakan..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan