SALAM SEJAHTERA BUAT RAKAN-RAKAN KU..

Salam Sejahtera buat kawan dan sahabatku, halaman ini adalah sekadar untuk berkongsi resepi dan menambahkan pengalaman untuk penggemar-penggemar masakan.khususnya masakan kampung dan amnya masakan dari orang-orang melayu kita dahulu...silakan berkongsi dan selamat mencuba

Rabu, 13 Julai 2011

BIHUN GORENG SINGAPORE

BHN2NYA;-
bihun
fish ball&fish cake.(potong dan goreng)
ayam dan udang
telur
carot
kobis
lada sulah
garam
cili merah
daun bawang dan daun sup
bawang putih dan merah(ditumbuk)

CARA2NYA;-
tumiskan bawang td hingga kuning.masukkan air.masukkan ayam,udang dan telur.
masukkan fish ball dan fish cake td
masukkan garam dan lada sulah.(jika nakkan pedas bolehlah ketuk cili api dan masukkan).masukkan bihun..kacau rata.bila hampir masak masukkan carot dan kobis.
masukkan cili merah dan daun bawang serta daun sup sbg hiasan.suaikan rasanya dahulu..bolehlah dihidangkan

masukkan