SALAM SEJAHTERA BUAT RAKAN-RAKAN KU..

Salam Sejahtera buat kawan dan sahabatku, halaman ini adalah sekadar untuk berkongsi resepi dan menambahkan pengalaman untuk penggemar-penggemar masakan.khususnya masakan kampung dan amnya masakan dari orang-orang melayu kita dahulu...silakan berkongsi dan selamat mencuba

Ahad, 7 Ogos 2011

HATI AYAM GORENG KICAP

BAHAN2NYA;-
rm2@rm3 hati ayam
1 inci halia(dimayang)
1 biji cili merah
1 labu bawang besar
kicap secukupnya
serbuk perasa (jika suka)

CARA2NYA;-
hati ayam dipotong ikut suka kemudian digaul garam serta kunyit.kemudian digoreng.
masukkan

PARU(LIMPA) GORENG KERING

BAHAN2NYA;-
paru secukupnya.
1 senduk cili kisar
gula,serbuk perasa,garam
1 labu bawang besar

CARA2NYA;-
paru dicuci dan direbus sebentar.
kemudian dipotong nipis dan digoreng(jika suka)
tumiskan cili kisar.masukkan gula,garam serta serbuk perasa.
masak cili hingga hampir kering kemudian masukkan paru td.
kacau rata..kemudian masukkan bawang esar yg dipotong bulat serta hirisan daun bawang dan daun sup...