SALAM SEJAHTERA BUAT RAKAN-RAKAN KU..
Salam Sejahtera buat kawan dan sahabatku, halaman ini adalah sekadar untuk berkongsi resepi dan menambahkan pengalaman untuk penggemar-penggemar masakan.khususnya masakan kampung dan amnya masakan dari orang-orang melayu kita dahulu...silakan berkongsi dan selamat mencuba
Ahad, 17 Julai 2011
KERABU PEGAGA
BAHAN2NYA;-
segenggam daun pegaga
3 tangkai cili kering
sebiji buah mempelam muda
50 sen kelapa putih
2 ulas bawang merah
sedikit halia
garam secukupnya
CARA2NYA;-
daun pegaga dibasuh dan dihiris halus
buah mempelam dibuang kulit dan di sagat
cili kering ditumbuk bersama kelapa
bawang merah dimayang nipis
halia di mayang
campurkan semua bahan tadi..gaul bagi rata..
masukkan garam secukup rasa..
suaikan rasanya..
sedia dihidang.
segenggam daun pegaga
3 tangkai cili kering
sebiji buah mempelam muda
50 sen kelapa putih
2 ulas bawang merah
sedikit halia
garam secukupnya
CARA2NYA;-
daun pegaga dibasuh dan dihiris halus
buah mempelam dibuang kulit dan di sagat
cili kering ditumbuk bersama kelapa
bawang merah dimayang nipis
halia di mayang
campurkan semua bahan tadi..gaul bagi rata..
masukkan garam secukup rasa..
suaikan rasanya..
sedia dihidang.
Langgan:
Catatan (Atom)