SALAM SEJAHTERA BUAT RAKAN-RAKAN KU..

Salam Sejahtera buat kawan dan sahabatku, halaman ini adalah sekadar untuk berkongsi resepi dan menambahkan pengalaman untuk penggemar-penggemar masakan.khususnya masakan kampung dan amnya masakan dari orang-orang melayu kita dahulu...silakan berkongsi dan selamat mencuba

Rabu, 17 Ogos 2011

APAM PISANG


BAHAN2NYA;-
6 biji pisang(awak@berangan)
1 cawan santan pekat
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 cawan gula
sedikit garam

CARA2NYA;-
lecek pisang hingga hancur
kemudian masukkan gula.kacau..kemudian masukkan santan.
gaul sebati..masukkan tepung serta soda juga garam..
kacau supaya tidak berketul2 tepungnya..
masukkan dalam loyang kemudian kukus selama hampir 40 minit@sehingga masak..sedap dimakan bersama kelapa parut..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan